Monday, January 30, 2023

Brick extension opens rural Dutch house out in the direction of a forested backyard

Must read


Dutch practices House Encounters and Studio Vincent Structure have accomplished BD Home, an extension of a Fifties villa in Bergen, the Netherlands, with a brick backyard pavilion supposed to create the sensation of “dwelling within the forest”.

When the brand new house owners of the present rural villa discovered it to be structurally unsound, they tasked the 2 Amsterdam-based practices with sustaining its character whereas updating its interiors for contemporary dwelling.

Exterior image of the brick extension at BD House
BD Home was designed by House Encounters and Studio Vincent Structure

Seeking to higher deal with the woodland that wraps the house’s rear backyard, the architects opened up the interiors and added a gently curving brick pavilion at its rear that contrasts the vernacular structure of the unique house.

“The design of BD Home grew to become a layered transformation wherein cultural heritage, sustainable transformation, and the wealthy pure qualities of the realm confluence,” stated the architects.

Exterior image of a curving brick pavilion added to the rear of BD House
A curving brick pavilion was added to the rear of the house

“[The home] has not solely been enlarged however has additionally been made future-proof, contributing to the bigger transformation of the countryside wherein the present housing inventory is changing into extra sustainable and tailored to calls for for up to date dwelling,” they continued.

On the bottom flooring, the kitchen, loos and a secondary dwelling space occupy the present construction, with the inside up to date utilizing a recent palette of wooden fittings, terrazzo flooring and tiled counters.

On the rear of the constructing, the primary bed room and dwelling space lengthen outwards into the brick extension, their flooring ranges made barely decrease to be able to create a more in-depth relationship to the panorama with window seating areas.

Overlooking the backyard with totally glazed partitions fitted sliding doorways, the bed room and front room are sandwiched between a paved brick terrace and a thick, brick-clad roof, punctured by a gap that enables a tree to develop by means of.

Interior image of a living area with a green sofa at BD House
Massive sliding doorways open up the inside to the backyard

Darkish brown recycled bricks and thick white mortar joints sit in stark distinction to the white-painted exterior of the present house, with the extension supposed to regularly mix in with the backyard over time.

“The clear facade and its beneficiant sliding roots and indirect home windows proceed the spatial enfilade of the inside into the design of the backyard, anchoring the brilliant constructing within the undulating panorama of maritime pines,” stated the apply.

“Each the present villa and the extension are materialised in brick, but they distinction in dimension, color and therapy, revealing the layers of time within the venture.”

Interior image of a tiled kitchen with island at the Dutch home
The inside was completed with terrazzo, tiles and wooden

The primary flooring has been totally devoted to areas for the household’s youngsters, with two loos, a playroom, bed room and visitor room contained inside the house’s authentic footprint overlooking the inexperienced roof of the extension.

Current tasks by House Encounters embody a vibrant sequence of townhouse blocks for a residential improvement in Utrecht, and an workplace constructing in Amersfoort raised on stilts above an present brick warehouse.

Images is by Lorenzo Zandri.



Supply hyperlink

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest article